Home PRESSROOM Materiały dla mediów

Materiały dla mediów

Laureaci etapu regionalnego: kujawsko-pomorskiego, podlaskiego, pomorskiego, warmińsko-mazurskiego Konkursu LODOŁAMACZE 2018

10 września 2018 r. o godz. 1200 Hotel Focus Premium Pod Orłem ul. Gdańska 14, Bydgoszcz

Laureaci etapu regionalnego: dolnośląskiego, lubuskiego, opolskiego, śląskiego Konkursu LODOŁAMACZE 2018

5 września 2018 r. o godz. 13:00Oratorium Marianum, Muzeum Uniwersytetu Wrocławskiego, Gmach Główny UniwersytetuPl. Uniwersytecki 1, 50-137 Wrocław

Laureaci Regionalnej łódzkiej, mazowieckiej, wielkopolskiej, zachodniopomorskiej Gali XIII Edycji Konkursu LODOŁAMACZE 2018

18 września 2018 r. o godz. 1300 Collegium Da Vinci, ul. gen. Tadeusza Kutrzeby 10 w Poznaniu

Wystartowała XIII edycja Konkursu Lodołamacze 2018

Wystartowała XIII edycja Konkursu Lodołamacze 2018Zawalcz o najbardziej prestiżową statuetkę - Lodołamacza 2018

Komunikat prasowy: Przyspieszenie procedury, która zatrzyma aktywność zawodową osób niepełnosprawnych

Rząd szykuje rewolucje w postępowaniach administracyjnych dla osób niepełnosprawnych prowadzących działalność gospodarczą i pracodawców zatrudniających niepełnosprawnych. Bez analizy skutków i jakiekolwiek uzasadnienia minister nie będzie już brał udziału w procesie wydawania decyzji administracyjnych. Strony postępowań, przy braku klarownych przepisów i w gąszczu interpretacji, stracą możliwość oceny działań Prezesa Zarządu PFRON przez kompetentnych i doświadczonych specjalistów w postępowaniu odwoławczym. Projektodawcy sugerują, że jedynym narzędziem ochrony praw jest droga sądowa zamiast dziś funkcjonującego nadzoru ministra. Nowe rozwiązania, przy braku instrumentów chroniących przed ich negatywnym wpływem w okresie oczekiwania na usunięcie możliwych błędów przyniosą negatywne skutki dla całego obszaru rehabilitacji i aktywności zawodowej osób niepełnosprawnych.

Laureaci Lodołamaczy 2017 w województwie: lubelskim, małopolskim, podkarpackim i świętokrzyskim

18 września 2017 r. o godz. 1300Urząd Wojewódzki w Lublinie, ul. Spokojna 4

LAUREACI KONKURSU LODOŁAMACZE 2017: woj. kujawsko-pomorskie, pomorskie, podlaskie, warmińsko-mazurs

12 września 2017 r. o godz. 1200 Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina, ul. Ołowianka 1 w Gdańsku