Home PRESSROOM Materiały dla mediów Lodołamacze na start. Rusza XI edycja Konkursu dla pracodawców wrażliwych społecznie

Dodano: 2016-04-01 07:57:25

baner Lodołamacze 2016

Fundacja Aktywizacji Zawodowej Osób Niepełnosprawnych i Polska Organizacja Pracodawców Osób Niepełnosprawnych ogłaszają start XI edycji Konkursu Lodołamacze. Konkurs i Kampania Lodołamacze skierowane są do pracodawców zatrudniających osoby niepełnosprawne.

Statuetka przyznawana jest co roku pracodawcom, instytucjom i organizacjom tworzącym odpowiednie warunki pracy dla osób niepełnosprawnych. Organizatorzy poszukują firm otwartych na zatrudnianie osób niepełnosprawnych, a przy tym wyjątkowych, zaangażowanych i promujących niepełnosprawnych pracowników.

W konkursie pracodawcy mogą startować w trzech kategoriach: Zatrudnienie Chronione, Otwarty Rynek Pracy oraz Instytucja. Niezależne kapituły wyłonią również laureatów dwóch nagród dodatkowych: Super Lodołamacz dla przedsiębiorcy, instytucji lub zakładu oraz Lodołamacz Specjalny dla osoby o wybitnych dokonaniach na rzecz osób niepełnosprawnych.

Konkurs rozpoczyna się 1 kwietnia. Zbieranie zgłoszeń do Konkursu będzie trwało do 30 lipca. We wrześniu będą miały miejsce regionalne rozstrzygnięcia Konkursu. Ogólnopolskich laureatów Konkursu poznamy 29 września w Zamku Królewskim w Warszawie.

Nominacje i zgłoszenia do konkursu można przesyłać na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .

Kontakt:

Anna Skupień rzecznik prasowy