Home PRZYJAZNE PRAWO Stanowiska, opinie, raporty Raport lobbingowy POPON za lipiec-październik 2015 roku

Raport lobbingowy POPON za lipiec-październik 2015 roku

Dodano: 2015-10-27 08:29:24

Miesiące lipiec-październik 2015 roku obfitowały w spotkania, lobbing oraz działania w ramach Kampanii Lodołamacze. Zarząd POPON spotkał się m.in. z Ministrem Wojciechem Kolarskim z Kancelarii Prezydenta RP w sprawie ustawy o rehabilitacji społecznej i zawodowej. W trakcie spotkania została złożona m.in. propozycja zainicjowania przez Prezydenta dyskusji na temat systemowego i długofalowego uregulowania wsparcia dla pracodawców osób niepełnosprawnych

.

W zakresie prac nad ustawą o rehabilitacji (…) Zarząd POPON przekazał uwagi do projektu ustawy o zmianie ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawny. W trakcie kampanii wyborczej pytaliśmy również posłów o podsumowanie i ocenę dorobku parlamentu i rządu RP w zakresie polityki społecznej, a w szczególności zagadnień związanych rehabilitacją zawodową osób niepełnosprawnych. Szczerzej o tych i innych działaniach w załączniku.

Raport lobbingowy