Home PRZYJAZNE PRAWO Stanowiska, opinie, raporty Zestawienie działań lobbingowych Polskiej Organizacji Pracodawców Osób Niepełnosprawnych za kwiecień- czerwiec 2016

Dodano: 2016-07-20 22:00:00

Przedstawimy Państwu kwartalne zestawienie działań naszej Organizacji. W maju odbyło się Ogólnopolskie Zgromadzenie Przedstawicieli Członków POPON, podczas którego Delegaci podjęli Stanowisko Polskiej Organizacji Pracodawców Osób Niepełnosprawnych w sprawie problemów pracodawców osób niepełnosprawnych. POPON podjął również stanowisko w sprawie płacy minimalnej.

Zarząd POPON spotykał się m.in. z Krzysztofem Michałkiewiczem Pełnomocnikiem Rządu ds. Osób Niepełnosprawnych, Mirosławem Przewoźnikiem Dyrektorem Biura Pełnomocnika Rządu ds. Osób Niepełnosprawnych, Prezesem Zarządu PFRON Robertem Kwiatkowskim, Rzecznikiem Praw Obywatelskich Dr Adamem Bodnarem.

W czerwcu zorganizowaliśmy dwie konferencje prasowe inaugurujące Kampanie Społeczną Lodołamacze 2016: w Chorzowie i Wrocławiu.

Materiał POPON dotyczący zmian w zatrudnianiu osób niepełnosprawnych- mniejsze ulgi dla firm, większe wpływy do PFRON ukazał się w 150 mediach.

Lobbing dostępny pod mailem Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .

Zapraszamy do lektury.